Nieuws

Meteorendag der Lage Landen op zondag 15 oktober

0

De Meteorendag der Lage Landen wordt dit jaar georganiseerd op zondag 15 oktober. Dit jaar markeert de 7e keer dat de meteorendag wordt georganiseerd voor en door de leden van de Werkgroep Meteoren der KNVWS, de Dutch Meteor Society en de Werkgroep Meteoren van de VVS.

Locatie
De meteorendag zal plaatsvinden op sterrenwacht Halley te Heesh (Noord-Brabant). Op de website van de sterrenwacht vindt u ook een routebeschrijving.

Praatjes, posters en instrumentatie
Alle deelnemers worden uitgenodigd om te vertellen over de wijze waarop ze hun meteorenhobby invullen. Dat kan in de vorm van een praatje; op de locatie staat een computer voorzien van powerpoint en internetverbinding tot je beschikking.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor een posterpresentatie. Wil je geen praatje geven, maar wel laten zien wat je doet op het gebied van meteoren en meteorieten? Dan is een posterpresentatie een uitgelezen kans voor jou. We verwelkomen posters op A0- en A1-formaat in portretorientatie. Deelnemers worden ook uitgenodigd om hun meteorenfoto’s te exposeren of hun instrumenten mee te nemen.

Programma
De organisatie werkt momenteel aan het programma. We staan natuurlijk stil bij de nieuwste meteoriet van Nederland en het meteorenwerk van Nederlandse en Belgische meteoorwaarnemers. Wil je ook een bijdrage leveren? Meld je dan snel aan zodat de organisatie rekening kan houden met jouw bijdrage.

10:00 uur – Sterrenwacht open
10:30 uur – Aanvang programma
16:00 uur – Afsluiting programma en borrel

Na afloop gaan we traditiegetrouw weer uit eten (op eigen kosten) bij de Chinees. Geïnteresseerden kunnen ter plekke aansluiten.

Aanmelden kan via het formulier op de website van de werkgroep.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stuur je foto!

Heb jij een foto gemaakt van een meteoor of een ander hemelverschijnsel stuur deze dan naar ons toe en wij plaatsen de foto op de website.
Stuur je foto!

Archief

Translate:

Deel ons

Share
Voor meer informatie:
Arnold Tukkers
a.tukkers@kpnmail.nl
0541-354598
06-13247425

Like Us On Facebook

Huidige maanstand


Jonge maansikkel
Jonge maansikkel

De maan staat nu in Weegschaal
De maan is 2 dagen oud

Maximum Geminiden 14 december 04.30 uur

weeks
1
5
days
0
6
hours
2
0
minutes
5
2
seconds
2
6

Advertisement