Meteoriet gevonden in Botswana

Op zaterdag 23 juni 2018 heeft een team van experts uit Botswana, Zuid-Afrika, Finland en de Verenigde Staten een nieuwe meteoriet teruggevonden in het Kalahari Central Game Reserve (CKGR) in Botswana. De meteoriet is een van de fragmenten van de asteroïde 2018 LA die op 2 juni 2018 de atmosfeer van de aarde binnendrong en uit elkaar viel. Het hele gebeuren werd door vele getuigen gezien en gefilmd met een groot aantal camera’s.

Asteroïde 2018 LA werd ontdekt door de Catalina Sky Survey. Catalina Sky Survey is een Amerikaans/Australisch project om kometen, planetoïden en dan vooral aardscheerders te vinden. Het zoekt specifiek naar objecten die mogelijk een gevaar vormen bij een eventuele inslag op Aarde.

De fragmenten van het object kwamen in een groot gebied terecht. De berekeningen waar ze konden liggen werden  gemaakt door een Amerikaanse groep onder leiding van Peter Jenniskens, van het SETI Institute NASA’s in Californië en Esko Lyytinen en Jarmo Moilanen Finse Fireball Network (FFN).

De eerste meteoriet werd gevonden na vijf dagen gevonden. De zoektocht naar meer fragmenten van de meteoriet gaat door.

Bron: Phys.org

De meteoriet
Print Friendly, PDF & Email
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.